gamebartar-logo

ارتباط با پشتیبانی ۲۴ ساعته

09127919436

powermil

پاورمیل

اپراتوری فرز cnc

hesabdari

حسابداری

ویژه بازار کار

آشنایی با نحوه تنظیم دفاتر حسابداری

آشنایی با تنظیم دفاتر قانونی حسابداری در پاکدشت: دفاتر حسابداری از جمله دفاتری هستند که کلیه رویدادهای مالی شرکت ها و مؤسسات تجاری در آن ها ثبت شده و پس از پلمپ در پایان سال مالی به مسئولین مربوط به امور مالیاتی تحویل داده می شود. همانطور که می دانید شرکت های حسابداری وظیفه ارائه اظهارنامه های مالیاتی خود را در پایان هر سال مالی دارند. مسئولین مربوطه باید به بررسی اسناد و مدارک مشتریان بپردازند. از جمله مهم ترین اسناد مالی قابل بررسی، این دفاتر می باشند که به انعکاس وضعیت حساب های یک شرکت یا مؤسسه رسیدگی می کند. یکی از دلایل مهم تنظیم دفترهای حسابداری، کاهش میزان اشتباهات در حسابداری می باشد. از جمله مهم ترین این اشتباهات می توان به عدم ثبت معاملات و رویدادهای مالی و یا ثبت تکراری آن ها اشاره کرد. یکی دیگر از دلایل اهمیت این دفاتر، ثبت کلیه جزئیات رویداد های مالی مانند تاریخ معامله، میزان بدهکاری و بستانکاری هر حساب و … می باشد. با استفاده از این دفاتر قانونی کلیه اطلاعات مالی بر اساس تاریخ وقوع رویداد در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.

در ابتدا به علاقه مندان به دوره  آشنایی با نحوه تنظیم دفاتر حسابداری پیشنهاد میکنیم برای کسب تجربه بیشتر و قوی کردن پایه حسابداری، در دوره آموزش حسابداری در پاکدشت نیز شرکت کنند.

Getting to know how to set up accounting books

آشنایی با تنظیم دفاتر قانونی حسابداری در پاکدشت

آشنایی با تنظیم دفاتر قانونی حسابداری در پاکدشت

همانطور که در قسمت های بالا گفته شد؛ دفاتر قاونی شامل تمامی اطلاعات بدهکاری و بستانکاری و کلیه اطلاعات مالی شرکت ها و مجموعه ها می باشد. دفاتر قانونی شامل دو دسته دفاتر قانونی رسمی و دفاتر قانونی غیر رسمی یا کمکی می باشد.

دفاتر رسمی: دفاتری هستند که براساس قانون الزام برای تهیه و تنظیم آن ها وجود دارد و در مجموع به دو دفتر روزنامه و دفتر کل تقسیم می شوند.

دفاتر غیر رسمی: دفاتری هستند که تهیه آن ها الزامی نیست و برای آسان تر کردن و افزایش دقت در امر حسابداری و نگهداری بهتر حساب ها به نگارش در می آیند که دفتر معین از جمله معروف ترین دفاتر غیررسمی می باشد. سند رسمی برای کاهش اشتباهات و خطاهای حسابداری در خصوص عدم ثبت معاملات و رویدادهای مالی و یا ثبت تکراری آن ها و چک کردن آن ها بر اساس نیاز می باشد. دفاتر قانونی، کلیه جزئیات مربوط به یک رویداد مالی، اعم از تاریخف مقدار معامله، نام طرف حساب، بدهکاری و بستانکاری را نشان می دهد. تمام واحد های اقتصادی باید دارای دفاتر روزنامه و دفاتر کل باشند و دراین امر اجباری قانونی وجود دارد و همینطور اسناد قابل مستند هستند. دفاتر حسابداری، اطلاعات مالی را به ترتیب زمان رخداد بسه بندی می کنند. این دفاتر دارای انواع مختلفی می باشند که در این بخش به معرفی هر یک از آن ها می پردازیم.

دفتر روزنامه: دفتری است که تمام معاملات و تراکنش های مالی را به ترتیب سال وقوع به ثبت می رساند. ساختار دفتر روزنامه متشکل از تعدادی ستون می باشد که هر یک از این ستون ها شامل شماره سند، تاریخ، مبالغ بدهکاری و بستانکاری و شرح رویدادهای مالی به ترتیب تاریخ ثبت می شوند. در ستون شرح رویداد، شرح مختصری از رویدادهای مالی و نام حسابی که بدهکار و یا بستانکار استف نوشته می شود.

دفتر کل: به علت متنوع بودن داده های حسابداری در دفتر روزنامه، یافتن نوع خاصی از رویدادهای مالی در شرکت های بزرگ با حجم معاملاتی بالا، کاری دشوار است. این نقص و محدودیت در دفاتر روزنامه، باعث تشویق حسابداران به استفاده از دفتر کل می شود. دفتر کل برای هر حساب، صفحه ای جداگانه در نظر گرفته است که تمامی عملیات و شرح رویدادهای یک حساب، به ترتیب زمان رویداد در یک صفحه جایگذاری می شوند. لازم به ذکر است که در دوره حسابداری مقدماتی که در آموزشگاه ما در حال برگزاری می باشد نحوه انتقال اطلاعات از دفاتر روزنامه به دفاتر کل آموزش داده شده است. اگر قصد آموزش این دوره را دارید در سایت ما به نشانی www.gaambartar.com مراجعه کنید.

نحوه نوشتن دفاتر حسابداری

نحوه تحریر و تنظیم  دفتر روزنامه به صورت زیر است:

  • در قسمت ستون شماره سند حسابداری، شماره سند رویداد مالی مربوطه نوشته شود.
  • در بخش ستون تاریخ، روز و ماه و سال رویداد مالی نوشته می شود.
  • در ستون شرح نام حساب یا حسب هایی که بدهکار یا بستانکارهستند، در سطر بعدی شرح مختصری از وقوع آن رویداد نوشته می شود.
  • در بخش ستون عطف شماره صفحه دفتر کل که مبلغ مربوطه به آن صفحه منتقل شده است، نوشته می شود.
  • مبلغ مندرج شده در بخش بدهکاری یا بستانکاری سند حسابداری به ستون بدهکار یا بستانکار دفتر روزنامه منتقل می شود.
  • شماره صفحه دفتر روزنامه که محتوای سند حسابداری به آن منتقل شده است در بالای سند حسابداری درج می شود.
  • بلافاصله پس از ثبت هر سند، باید اسناد حسابداری بعدی، به ترتیب شماره، در دفتر روزنامه ثبت می شوند.
  • به طور معمول تمامی اجزای یک ثبت در یک صفحه در دفتر روزنامه درج می گردند و در این حالت جمع پایین صفحه این دفتر، با هم برابر می شود. آشکار است که در این صورت جمع پایین صفحه قبل برابر نبوده و این مشکل در صفحه یا صفحات بعدی برطرف می گردد.

در صورت عدم تنظیم این دفاتر، با عواقب و مشکلات مختلفی روبه رو خواهید شد. برای جلوگیری از بروز این گونه مشکلات یک سال قبل از شروع سال مالی جدید، باید نسبت به دریافت دفاترمالی اقدام کنید. پس از پایان هر سال مالی، این دفاتر توسط کارشناسان مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرند. ممکن است به دلیل عدم رعایت موارد قانونی، این دفاتر تایید نشوند که به وقوع این اتفاق رد دفاتر قانونی گفته می شود. لازم به ذکر است که رد دفاتر حسابداری در اکثر مواقع به علت تحریر و تنظیم نادرست و یا وجود مشکلاتی در انجام صحیح اصلاحات می باشد.

جریمه در نظر گرفته شده برای شرکت هایی که دفاتر قانونی خود را در موئد مقرر تحویل ندهند و همچنین رد دفترهای حسابداری، به ترتیب برابر با 20 و 10 درصد از میزان مالیات خواهد بود.

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی دفاتر حسابداری و همچنین دفاتر قانونی پرداختیم و سعی کردیم شما را با این دفاتر و انواع و اهمیت آن ها و همچنین نحوه تحریر و تنظیم این دفاتر آشنا کنیم. دفتر های حسابداری جزء مهم ترین اسناد مالی هر بنگاه اقتصادی به شمار می روند که اطلاعیه رویدادهای مالی شرکت ها را پس از ثبت در سیستم حسابداری به ترتیب تاریخ در دفتر روزنامه به ثبت می رساند.

getting-to-know-how-to-set-up-accounting-books-gamee-bartar
Learning how to set up accounting books
getting-to-know-how-to-set-up-accounting-offices-in-Pakdasht-game-bartar

سرفصل آشنایی با تنظیم دفاتر قانونی حسابداری در پاکدشت:

انواع دفاتر حسابداری

اهمیت دفاتر قانونی

اشخاص مکلف به نگهداری دفاتر

عواقب عدم تنظیم دفاتر قانونی
رد دفاتر قانونی و موارد عدم قبول تحریر دفاتر

نحوه تحریر دفاتر

زمان دریافت دفاتر قانونی

زمان تحویل دفاتر قانونی

آیین نامه ها و بخشنامه های مربوط به دفاتر قانونی

پیش نیاز دوره آموزش آشنایی با نحوه تنظیم دفاتر حسابداری

برای شروع دوره آموزش آشنایی با نحوه تنظیم دفاتر حسابداری شما عزیزان نیاز دارید به دوره حسابداری مقدماتی آشنایی و تسلط کافی داشته باشید. از این رو برای شروع و به عنوان پیش نیاز باید دوره آموزش حسابداری مقدماتی را نیز گذرانده باشید. برای این منظور می توانید در دوره فوق نیز ثبت نام کنید.

دیگر دوره های ویژه آموزشگاه گام برتر